BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 8, 2010

new comers

sila bagi pendapat korang dengan jujur...


satu mlm yg hangat
ad membe chat ngan aq
tetibe
beliau menyatakan adik saudara beliau telah mendapat tawaran untuk ke universitas kite
UKRIDA tuh..lupe ke??name U kite..
UKRIDA..
huh..that budak dpt da surat tawaran masuk U kite..
haha..da terang2 kite akan ad junior..
yg x bleh blah..
beliau meminta pendapat aq tentang U aq tuh..
haha..
dan....
aq pon jawab dengan jujur..
heeehee..
tapi aq kesian plak ckp jujur sangat mcm tuh
kesian budak tuh nak blanja kan..

so..
korang..
ape pendapat korang nak btau kat org klu org tuh nak further study di Ukrida????


cpt jawab!!!!!
aq perlu pendapat jujur korang!!!!~





errr...
anatomy..
semoga saya dipermudahkan..
sekian~~

20 comments:

jiran bilik said...

saya dah siap send terus jawapan dekat kawan awak tu..

so..what to do..hoho.kata nak jujur ;p haa, itulah dia. =D

tika said...

tibe2 rase kesian..
blom dtg lg da trauma..
haha

Zaim Van Java said...

kasi die masuk... soh die ajak member2 sekampong...

haha...

ukridian =) said...

well..secara jujur..i dont think ukrida is that BAD..so bleh je nk bgtaw mnde2 +ve..budak tu nk dtg blaja..kite jgn down kn smgt die plak..die dtg msti smgt nak blaja..klau ko bgtaw mnde -ve pun..at the same time kne la bgtaw mnde +ve..ok what life kite..wlaupn kdg2 cm hampeh..tp ok kot ~~ hahahaha

Anonymous said...

suruh search kat internet je la..

elmny89 said...

emm..kite rase bitau je ape yg benar. kalu bleh, xyah la dtg sini. bitau dia try search local u kt msia dulu..xkisah la swasta pun. coz kite pun takes time sgt lama nk sesuaikan diri..susah nk terima hakikat yg kite terpakse blaja kt sini. ini pendapat kite je. xtawu yg org len. bukan kite x bsyukur.. but i need to say the truth. ukrida banyak kekurangannye. biarla xde junior pun.. coz banyak lagi tempat yg jauh lagi elok dari ukrida. sekian~

wawa said...

ice,bgtau je yg sbnar...so dat die boley prepare mental n fizikal awal2...n ckp kat die...dis is his/her destiny...kite sume kat cni da go through hardship n evrythng n die kena try yg terbaek untuk overcome sume obstacles yg bakal dtg...
but,if die ade chance untuk pg U laen,,,yg lgi better dr kat cni..then take that chance...so dat die xkn regeret...thinks wisely....actually kat mane2 pun blaja sama je...kite yg tentukan sama ade kite akan ok atau x kat U tu..sume U ade karenah 'birokrasi' masing2...cume UKRIDA ni len mcm ckit je..seriously kena prepare mental tu..kena 'tough' cket...just tell him/her d truth n gtau die the power is in his/her hand...die je yg boley fikir yg terbaek...peaceeeeee

Anonymous said...

hurm..rasenye just bagi tau prons and cons dia..suh dia fikir dulu dalam2..kalu dia dah memg xkisah n nak fly gak..terserah la..apepun..just bg tau yg sejujurnye..kebaikan n keburukan..beljar kat mane2 pun xpenting..yg penting usaha dan tekad tu kne berterusan..hehe..nasihat kat diri sndri gak..

Zaim Van Java said...

bersyukutlah wahai kalian dengan pemberian Allah...

Anonymous said...

salam,
haha, ukrida ok kot, ye kot... ley la, sbb cost un xmhl, xbebankn kerajaan sgt... psl yg laen, kau ckp jela, relax sude, cume part bahase uh kne maintain sndr la, jgn la trus hilang..haha...

-DarkChrome-

an-on-i-minus-1 said...

haha,ni kne discuss dgn dr gunawan nie sbb dia urus ukrida sbg u yg dpt akreditasi utk anak2 msia,huhu

orang bemban said...

Dah xde pilihan sangatkah? Kalau still ade option lain, better take yg lain tu dulu. Kalau da xde sgt, baru ke sini. Takde masalah pon nak belajar kat sini sbenanye. Memang la byk kekurangannye.

Mase baru datang mule2 dulu, memang terase sangat2 pilunye. Tapi bile dah lame2 (lebih kurang 3 bulan), rasenye xde la teruk mane pon.

Belajar, belajar, belajar, then balik tanah air. Semudah itu, kan? Kalau mentaliti tu dari awalnya memang dah diset "belajar kt indo x best" memang xkan best la jadinye.

By the way. Kalau nak bgtau, tell him/her the truth. Kalo ade kurang, bgtau je. Jgn sembunyikan apapa dan jgn berat sebelah, jgn plak bgtau yg xelok je..bgtau jugak kelebihannye (kalau ade la..)

Bgtau die jugak, kat sini ade banyak mall, ade byk tempat shopping dan ade sungai itam..

Anonymous said...

aku suke je duk ukrida ni...its not that bad after all....

Zaim Van Java said...

setiap tempat ada pro n cons...

ashira said...

salam a'laik...

insyaAllah semua pun ada pendapat masing2 dlm hal ni.. n even dlm hal2 lain juga kan..

betul la apa yg kwn2 cakap..
setiap tempat ada pros n cons nya..
tinggal kita jea mcm mana nak accept the facts(whether it is good or bad) that we have to face b4, now n then..

n it is how we react n spread our opinions to others in a way that will never disserviced others n betrayed Allah's Qada' that matters in life for hereafter..

fAlKeN said...

salam..
btw.study in ukrida ni ok je.
nama nak belajar.dugaan n cabaran tu biasa lar.tuntut ilmu ni kan dikira berjihad.there's no easy way to achieve it.if this is the way, just make through it with all the confident.don't make the weakness as a reason for us to fall.take it as a challenge.only with that we can be the best among the best.
just say that to her/him like that.
just my opinion n some advice.
thanks you..

oooo said...

xsoh r weh..hoho...pikiq betui2 kalo nk dtg cni...nk masuk koas blur2 sbb memori kat dipupuk kat c2 jangka pendek..cuti ciput...dhla u tu kejam...oo sy xsuke ukrida -_-

tika said...

wow..haha..bgosnyerr korang..well..that budak ckp thanks for the concern,,hurm..majulah exam untuk negara..
selamat menyambut bulan ramadan al-mubarak..
seyesly thanks..at least help him a lil bit lah..
<3

Anonymous said...

apa yg boleh aku komen...heheh..aku suka gak blaja sni,,bukan stakat belajar tapi kenal erti hidup kat sini..klo nak pikir2 balik,,campak kat memana pon konpem xkan penah rsa nak puas ati...aku suka blaja kat sini..i mean sini U bg peluang,,if fail skali..leh wat her..n kalo dah cukup lulus 5 blok..trus leh nek tahun..bezanya sini n byk U len (terutama U di negara sendiri) if korg jus lps 5 blok..korg leh nek tahun..but nak gi koas..kene bersih la yea..so,,ianya sgt mmberi advantage kpd kita yg amek jurusan gile lama bapak 5 tahun ni..compare to U malaysia,,if korg xlepas jus dlm 1-3 paper..ofcoz buat la camana pon,,jgn harap nak naik 2nd yer..maknanya repeat year la gamaknya..kan lg mnyusahkan...
n yg paling best,,klo kita renung lelama,,kita rsa sini susahkan,,coz hanya kita yg paham sesama kita,,,hanya kita yg rsa susahnya nak dapat cuti nak balik mesia..actually mende ni yg mmbuatkan kita kuat sesama kita..ukhwah kita sbnrnya akan smakin rapat..
heheh..so,,anyhow..setiap mende mesti ada reasonnya n ALLAH bg kita apa yg kita perlu ..bukan apa yg kita nak...yg pntg doa..smoga stiap yg dtentukan..adalah yg tbaik buat kita sume...aku syg korg

tika said...

kami pon sayang ko juga anonymous