BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, February 5, 2014

kalau

if and only if

this words only happen

occurs in our mind

 they were never true

 indeed will not be happening !

 but mostly
 majority of people in this short yet long world always think about it

 "if and only if"

 have u ever imagine if this words doesnt even exist ?

 huh...they u go,
 im using if !

 because im no other than you
because im human
just like you

 passing my birthday date over and over again every single year

 thinking about you wishing me,
giving me present,
 blanje me makan,
 and what-so-ever thing we always do in our birthday party kununnya

 but this year
 something strike me hard

  "me passing my death date over and over again every year, 
everyday"

have heard about this right ?
 must had right ?

 its like everywhere
 twitter,
facebook,
and even appeared in my blog !

 think about it

 have a deep moment
thought

 just to think about this
can you ?

 someone have told me
 yang "kalau" tu hanya permainan setan je ...

 like there's no such thing as "kalau"

its just you,
yourself,
who create it .

 IF

Thursday, January 30, 2014

bukan karya aku

Tawa Dalam Tawan Ke hadapan bintang jatuh, yang melintas melintangi pandangan aku, dan merempuh tembok kewarasan, hingga hancur segala cita, yang merangkak aku cipta. berhari, berminggu, berbulan bertahun,umurnya. Dan kini, mengesot aku mengutip, Serpihan cita yang berderai, berkecai, terburai, terkulai, yang berselerak jaraknya. Lalu aku ambil satu persatu Dan aku kumpul dan aku bina semula, menjadi seperti sedia kala. Dengan rasa yang hina, setelah diperlaku kejam oleh kerabat dia. Yang kononnya mengaku sedia tahu, mengaku maha tahu. Kepala hotak lu. Apa ucap kau hari itu? Apa laku kau hari itu? Apa rasa kau hari itu? Apa fikir kau hari itu? Simpan sahaja jawapan untuk otak bahalolmu itu. Aku mengerti bahawa kita diternak, Aku, kau, dia, kamu, kita, mereka dan kami semuanya adalah ternakan. Oleh sekumpulan dewa yang kerjanya berpesta, Sambil merompak nasi pagi, nasi petang, nasi malam! Itu semua nasi kita! Yang memaksa tangisan anak terlaung kuat, kerana bapaknya tidak mampu beli susu. Lalu ditembak mati kerana terpaksa mencuri, rebah terbujur di lantai pasaraya, mengalirkan darah perit hidupnya, dan disaksikan oleh sang isteri yang meraung sia - sia. Tapi ada dia peduli? Kalau bukan keluarganya, Kalau bukan saudara - maranya, Kalau bukan kawan - kawanya, Jangan harap dia nak peduli! Dia menolak akuan bahawa kita ditawan, Dia menolak akuan bahawa dia ditawan, Yang mengepit handbag LV berlenggang di Pavillion, Yang menyarung skinny jeans merokok di Bukit Bintang, Yang meneguk Chivas di kelab cucuk bintang, Yang memijak lantai kereta kancil turbo atau lain - lain kereta bikin. Yang memulas handle RXZ, Yang menggalas beg ke kuliah, Yang terperangkap dalam pejabat dari 9 - 5 petang, Yang melaung protes di jalanraya, Yang mengira undi pilihanraya. Yang teruja nak jadi selebriti, Yang bertekad menjadi penyanyi. Yang terhegeh berlakon KAMI The Movie. Apatah lagi yang sedang baca puisi ini. Kita, semuanya ditawan! Kau, tertawan. Aku, tertawan. Kita, tertawa dalam tertawan, Ditawan oleh kemodenan, Ditawan oleh globalisasi! Ditawan oleh arus dunia realiti! Terutamanya dewa berkuku besi. Tidak terasa bagi yang selesa, Tidak terkesan bagi yang mewah, Hanya tersedar oleh si kebanyakkan. Hanya terlihat oleh yang keperitan. Tak terdaya aku bertindak, Dengan kebodohannya dan juga lagak, Kepada syaitan bertopeng alim. Kononnya mulia, sebenarnya zalim. Aku biarkan dia dengan wataknya, Aku biarkan aku dengan lakuku, Aku biarkan mereka dengan tawanya, Aku biarkan kami dengan isi hati sendiri. Kerana aku tiada mampu. Kehadapan bintang jatuh, Semoga kamu akan jatuh. Aku harap tertiarap terus, Kerana aku mahu kau pergi mampus.

Wednesday, December 11, 2013

blog

hai salam da lame xtulis kan da lame xjumpe rindu x? hahaha

Sunday, December 18, 2011

jemputan perkahwinan..ohh



1st tyme dpt kad kawen..
i mean..1st time dpt kad kawen yg tertulis name sy..
before2 this dpt yg org tag2 jerk kat fb
n dpt kad but not my name la
name mak o name abah
tapi today
i dapat kad kawen with MY NAME written on the front page of the card
MISS NURUL AISYAH
ohh..i tau ini baru permulaan
akan ad banyak lg kad2 kawen yg menyusulkan??
nak simpan la
buat kenangan..
sampai aq da ad kad aq sendiri
baru aq buang kesemuanya..hahaha
no no no kidding
just give me ur card bile u nak kawen2 ok

oh my dior
terus hati tergamam
otak plak ligat pk siapakah gerangan sahabat yang nak mendirikan masjid itu
buka2 jerk
wow
kakak senior yang boleh dikatakan rapat la jugak
awwww..
touching
aq yg touching lebih
nak nikah sudah kakak itu
tapi bukan itu yg aq nak cerita

aq justa nak bgtau
aq rase sangat dewasa
dengan mendapat kad jemputan kahwin dari kawan2 kenalan
wow
buat aq rase
im not a kid anymore
i have lots of responsibility that an adult have
i am an adult
oh..
jemputan walimatul urus wajib kan
oh2..
ill make it kak
even sangat jauh kat kelantan nun jauh disana
hehehe..
thanks for the card though
terasa dirimu sangat berharge
hehehe
i masuk dlm list jemputan
well
i should start my list by now
klu x
aq pon xtau sape nak jemput bile aq kahwen nanti
err..
korang2..tunggu jerk la eh kad dr aq
aq sendiri pon sedang menunggu jugak nie..
marila same2 bersabar yerk..

oh2..
besok aq her..
daaaa...

Friday, December 16, 2011

chocolate



i know i know everybody loves chocolate n everyone pon like to kait kaitkan coklate dengan gurls..act i do not really crazy la dengan coklate but lately i rase i da jadi sangat2 suke dengan coklate ohh..haritu beli 1 bungkus coklate murah kat sini..smalam g carefore lagi teringin nak coklate mahal2 mcm cadbury lindt van houten dll laa..pastu tengok mahal giler harga2 coklate mcm tu kat sini..ohh..sedikit keciwa kat situu..nak beli coklate yg besar2 which harge die twice triple from harge yg kecik2 which yg sememangnye mahal so last2 i beli yg kecik2 ja sbb teringin sangat sangat nak mkn chocolate sedap2..bile da beli sayang pulak nak mkn..i also beli coki2 due bungkus..ohh..mls nak cite panjang..my passion into chocolate could drive me xsenang duduk klu xde coklate utk dimakan..ok..i x PMS, i x tensen i rase, i x stress pon kot..i just tibe2 suke chocolate..maybe sbb nie la org ckp gurls suke coklate..dulu aq sangat tak setuju sbb aq gurls n aq xde la suke sangat coklate tuu..now..aq setuju sangat..



xyah nak hias sangat la..kompem2 i just mkn jew



klu dpt beli2 banyak2 mcm nie kan best..tunggu next elaun eh coklate..i serang u abis2

Saturday, December 3, 2011

to all SUJU's fan..welcome me to ur club

Because I’m naughty, naughty
Hey! I’m Mr. Simple
Because I’m naughty, naughty

Here comes SuJu!

You can’t just get angry ‘cause the world
is not going the way you want it to be
You don’t need to (Whoa)
Stop worrying over little things
It’s not good for your health

Grades go up and down, that’s just how it is heung!
Performances go up and down, it happens all the time
Sometimes it’s okay to just chill and take a break
‘Cause there’s always the right time for everything

If you’re a guy, drink up with your friends and forget about it
(Alright!) Alright
If you’re a girl, chat it up with your friends and forget about it
(Alright) Alright, alright

[*]
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)

[**]
Let’s go, let’s go, let’s turn around if there’s a dead end
If you’re too stressed, let’s take a break and just chill all day
I’m only going to be exhausted if I keep sprinting in this rough world
Wait and save up your energy, because your day will come soon

Blow your mind Mr. Simple
Blow your mind, the time has come, don’t be scared
Blow your mind, go Mr. Simple
Blow your mind, the time has come, you’re ready

Even a kid knows that we’re living in a world of dilemmas
Why is it so hard?
All we need to do is eat well, sleep well, and do well

If you’re pissed, gossip about your friends and forget about it
(Alright) alright
If you’re frustrated, shout and scream a song and forget about it
(Alright) alright, alright

[*]
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)

Dance!

What’s the big deal about freedom? Just get it, get it
Have some fun with aberration, dung-dung-dung kung-kung-kung
Do you want to feel alive? Just grab it, grab it
My stories that are beating, dung-dung-dung kung-kung-kung

(Because I’m naughty-naughty)

Don’t worry anymore, the good day will come
So forget about serious matters
Just smile today,
because your smile makes everyone happy

[*]
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)
Look Mr. Simple, Simple You’re great the way you are
Look Mr. Simple, Simple You’re beautiful the way you are (S J call!)

[**]
Let’s go, let’s go, let’s turn around if there’s a dead end
If you’re too stressed, let’s take a break and just chill all day
I’m only going to be exhausted if I keep sprinting in this rough world
Wait and save up your energy, because your day will come soon

Blow your mind, go Mr. Simple
Blow your mind, the time has come, don’t be scared
Blow your mind, let’s go Mr. Simple
Blow your mind, go Mr. Simple







ok..
know what??
i really2 need
this song
this meaning
this dance
to overcome my nonstop challenging life

get simple yawww !!
peace no war
love forever
♥♥♥♥

Wednesday, November 23, 2011

shah rukh khan penah ckp merah itu cinta

red is so attractive rite

skali pandang pon da tertarik
i am so la not into red i guess
tapi faktor lingkungan, genetik, sosial banyak gak r mempengaruhi minda aq sedikit sebanyak
my mum likes red
n mase dulu2
mase zaman mak aq decide baju aq dulu
mmg almost merah la
n aq act seorang anak yg sangat baik kan sbb mmg xpenah kesah pon mak belikan baju ape
so mmg baju2 aq bnyak red la which means kwn2 semua pk aq ske merah
padahal aq mcm xde la giler merah
aq prefer brown, oren, hitam n putih maybe
pastu aq plak rapat ngan someone yg ske merah jugak
so somehow things yg aq beli sedikit sebanyak mempengaruhi la
ad brg aq beli aq tot 'mak aq mesti ske klu aq beli brg warne merah' or 'membe aq mesti ske aq gune brg warne merah'
see..
aq syg kot membe aq 2
aq syg kot mak aq
so of kos la banyak bende yg aq buat tu
bende yg aq nak buat derong happy kan
hahha..mesti korang tertanye2 nape aq post pasal warne merah nie tetibe
hahaha..sbb tadi aq mcm pelik ngan diri aq sendiri jugak la
buka2 almari
tengok casing bb aq
due2 merah
apekejadah aq merah2 nie..
so somehow it makes me think back
n i kinda nampak la apsal aq catch red more then my own fav..
ok..fine..ko nak ckp aq xde life amik color merah sbb my mum o sbb membe aq..
haha..ad aq kesah..
thats my life la kott..
u get ur own life sendiri la
hahaha..chiow